Имате въпроси? Обадете ни се на централа (02) 973 91 40, 973 91 81

Немски еко стикер

30.00лв.

Съгласно законодателството на Германия, е задължително да предоставите посочените по-долу документи на превозното средство, за да можете да закупите стикер. Моля, качете сканирано копие на всеки от документите и натиснете бутона „Купи“, за да продължите с покупката.

Талон на автомобила *

Моля, прикачете снимка или сканирано копие на талона на автомобила. Без този документ не е възможно да направите поръчка.

(max file size 20 MB)

Важна информация за пътуващите до Германия пътнически и товарни МПС

От няколко години, в редица градове в Германия са обособени т.нар. “Umwelt Zonen” (ЕКО ЗОНИ), преминаването през които законово позволено само на МПС- приносители на залепен на предното стъкло ЕКО СТИКЕР.

Целта е да бъдат ограничени негативните последствия, предизвикани от влошаване качеството на въздуха (PDF).

в най-натоварените райони на страната.

Еко зоните (също наричани “Зелени зони”) се установяват главо в централните части на градовете, както и в близост до индустриални зони и области с повишено ниво на замърсяване на въздуха (също вкл. околовръстни шосета и големи пътни артерии).

Новите екологични регулации важат еднакво за както за МПС с немска регистрация, така и за такива с чуждестранни регистрационни табели, вкл. български!

STICKER NA KAMION DE

Всичко, което трябва да знаете за Еко стикерите и Еко зоните в Германия

В Еко зоните имат право да влизат само превозни средства, маркирани със съответните стикери. Това означава, че само тези шофьори, които искат да влязат в Еко зона трябва да маркират превозното си средство със стикер.

За влизане на територията на Федерална Република Германия стикер не е нужен, стига да не се навлиза в някоя от близо 100-те вече обособени Еко зони (PDF) в страната.

Правилата важат за леки автомобили, пътнически автобуси и товарни камиони.

Не подлежат на забрани за преминаване дву- и триколесни превозни средства, индустриални камиони, селскостопански трактори, мобилни машини и оборудване, ретро автомобили, инвалидни превозни средства, както и МПС в специален режим на движение.

Превозни средства, които не покриват нужните стандарти и не могат да получат стикер, не се допускат до определените зони.

Специален знак показва началото на зелената зона, а на допълнителна табела е обозначено с какъв стикер може да се премине:

Miljøzone-Tyskland-rød-gul-grøn2

Има 3 различни цвята ЕКО СТИКЕРИ: червен, жълт и зелен.

Принадлежността на дадено МПС към съответната категория Еко стикери се определя на база датата на първа регистрация на МПС, както и други фактори при оценката.

Периодът на валидност на стикерите за Германия е неопределен.

Веднъж издаден и залепен, Еко стикерът е валиден за преминаване през всички еко-зони в Германия, където МПС, обозначени с въпросния цвят стикер се допускат (PDF).

Списък с градовете и населените области, в Германия, където към м.Март 2015г. са обособени Еко зони: тук (PDF).

ВАЖНО! Всеки Еко стикер се издава за индивидуално МПС и влиза като такъв в системите за контрол по пътя в Германия! При преминаване през Еко зона в Германия без залепен на предното стъкло Еко стикер, или със залепен неотговарящ на истината такъв, шофьорът на МПС се наказва с прогресивно нарастващи глоби и е възможно да се стигне до принудително отнемане на документи.

Можете да получите своите Еко стикери TÜV SÜD за Германия от акредитирана изпитвателна лаборатория ТЕХНОТЕСТ АД след проверка на регистрационни документи на МПС.

За издаването на Еко стикери за Германия няма срок за изчакване.

STIKERI

Как и къде можете да получите Еко стикер преди МПС да отпътува към Германия?

Стикерът се издава и може да бъде взет веднага на място или в рамките на един работен ден да бъде изпратен по куриер до желан от Вас адрес.

Физически преглед на МПС не е необходим.

Еко стикерът TÜV SÜD е валиден за всички градове в Германия!

Препоръчваме Ви да използвате формата за поръчка в сайта (намира се най-горе на тази страница), където можете лесно да качите сканирано или заснето копие на Регистрационен Талон Част-1 (голям талон). Ще имате възможност по Ваше желание да добавите и друга поддържаща документация, както и да упоменете предпочитаните от Вас опции за доставка и разплащане.

Еко стикерите за Германия се издават на база датата на първа регистрация на МПС, като в някои частни случаи се гледа и принадлежност към екологична категория:

 

Категория

Дата на първа регистрация
(
пътнически автомобили)

Дата на първа регистрация
(
товарни автомобили)

Стикер

Дизиелови МПС

1

Преди 01.Ян.1997

Преди 01.Окт.1996

Без

2

От 01.Ян.1997
до 31.Дек. 2000

От 01.Окт. 1996
до 30.Септ.2001

Червен

3

От 01.Ян.2001
до 31.Дек. 2005

От 01.Окт.2001
до 30.Септ.2006

Жълт

4

От 01.Ян.2006

От 01.Ян.2006

Зелен

Бензинови МПС

1

Преди 01.Ян.1993

Без

4

От 01.Ян.1993

Зелен

Бихте могли също така да получите своя Еко стикер без заявка и изчакване на място в ТЕХНОТЕСТ АД на посочените в сайта координати, след предоставяне на регистрационни документи за проверка на хартиен или друг носител.

Работно време на ТЕХНОТЕСТ АД – от 8:00 до 17:00 часа.

Цени на Еко стикери за Германия

 

ОписаниеЦена
Еко стикер TÜV SÜD за Еко зоните в Германия

Категория: червен
30лв без ДДС / 36лв с ДДС
Еко стикер TÜV SÜD за Еко зоните в Германия

Категория: жълт
30лв без ДДС / 36лв с ДДС
Еко стикер TÜV SÜD за Еко зоните в Германия

Категория: зелен
30лв без ДДС / 36лв с ДДС

Еко стикерът TÜV SÜD за Германия се поставя еднократно на предното стъкло на МПС и е с неограничен период на валидност.

Правилата важат за леки автомобили, пътнически автобуси и товарни камиони.

ВАЖНО! Всеки Еко стикер се издава за индивидуално МПС и влиза като такъв в системите за контрол по пътя в Германия. При преминаване през Еко зона в Германия без залепен на предното стъкло Еко стикер, или със залепен неотговарящ на истината такъв, шофьорът на МПС се наказва с прогресивно нарастващи глоби при всяко заловяване/снимка от камера, започващи от 80€!


Ако се нуждаете от допълнителна информация, моля не се колебайте да се свържете с нашите специалисти на следните координати

 

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

 

Ако искате да поръчате Еко стикери за достъп до Еко зоните в Австрия, кликнете тук.

Ако търсите информация за Еко стикери за Дания, кликнете тук.