Имате въпроси? Обадете ни се на централа (02) 973 91 40, 973 91 81

Датски еко стикер

60.00лв.

Задължителни документи

Съгласно законодателството на Дания, е задължително да предоставите посочените по-долу документи на превозното средство, за да можете да закупите стикер. Моля, качете сканирано копие на всеки от документите и натиснете бутона „Купи“, за да продължите с покупката.

Талон на автомобила *

Моля, прикачете снимка или сканирано копие на талона на автомобила. Без този документ не е възможно да направите поръчка.

(max file size 20 MB)

Допълнителни документи

(max file size 20 MB)

Важна информация за пътуващите до Дания товарни МПС

От лятото на 2011г. регулациите в Дания, касаещи достъпа до т.нар. „Мiljøzonen” (ЕКО ЗОНИ в Дания), влизат в сила и за чуждестранни МПС, вкл. такива с българска регистрация!

Достъпът до зелените зони е законово ограничен за товарни МПС, вкл. чуждестранни такива, с маса 3.5т. и нагоре.

Достъп се разрешава единствено със залепен на предното стъкло ЕКО СТИКЕР.

Еко зоните обхващат индустриални зони / идеални и широки центрове / покрайнини на градове, в зависимост от конкретната зона и решенията на съответната градска управа.

Целта е да бъдат ограничени негативните последствия, предизвикани от влошаване качеството на въздуха в най-натоварените райони на страната.

 

miljozoner

Всичко, което трябва да знаете за Еко стикерите и Еко зоните в Дания

Според официални изказвания на датските власти, зелени зони ще бъдат обособени в и около почти всички по-големи градове в Дания.

Към момента, Еко зони са вече обособени в градовете Copenhagen, Friedriksberg, Aalborg, Odense, Arhus.

Карти на Еко зоната в съответни град можете да изтеглите като кликнете тук:

 

Copenhagen/Friedriksberg(Copenhagen_Miljozonen_MAP.pdf), Aalborg(Aalborg_miljoezonen_MAP.pdf), Odense(Odense_Miljoezonen_MAP.pdf), Arhus(Arthus_Miljozonen_MAP.pdf)

Навлизането в Еко зона в Дания се обозначава със специален знак:

znak

ВАЖНО! При установяване на липса на поставен стикер от служител на пътна полиция или служба „Паркинги“ в Дания, на МПС, намиращо се в Еко зона, се поставя глоба в размер до 15 000 DKK (2014 евро) за превозвача и 5000 DKK (671 евро) за водача, като е възможно и автомобилът да бъде задържан принудително до заплащане на глобите.

Валидността на стикера започва от момента на поставяне в долния ляв ъгъл на предния прозорец на МПС и няма крайна дата.

Поради напечатания на стикера рег. номер на МПС, в случаи на пререгистрация или смяна на преден прозорец, стикерът е необходимо да бъде издаден повторно.

Как и къде можете да получите Еко стикер преди МПС да отпътува към Дания?

Всички товарни МПС с категория ЕВРО 4 и ЕВРО 5 покривт изискванията за получаванен на ЕКО-СТИКЕР. За товарни МПС с категории ЕВРО 3 и надолу с доказуемо инсталиран одобрен филтър за тв.ч. също може да бъде подадена заявка. Всеки ЕКО-СТИКЕР съдържа напечатан рег. номер на МПС, за което се издава и не може да бъде ползван извън предназначение.

Можете да получите своя Еко стикер за Дания след заявка, проверка на документи и заплащане, в срок до 12 работни дни на място в ТЕХНОТЕСТ АД на посочените в сайта координати, или да Ви бъде доставен по куриер до желан от Вас адрес.

 

_A7L7620

Препоръчваме Ви да използвате формата за поръчка в сайта (намира се най-горе на тази страница), където можете лесно да качите сканирани или снимани небходимите докумети.

Ще имате възможност по Ваше желание да добавите и друга поддържаща документация, както и да упоменете предпочитаните от Вас опции за доставка и разплащане.

Физически преглед на МПС не е необходим.

Еко стикерът е валиден за всички градове в Дания.

ТЕХНОТЕСТ АД предлага закупуването на ЕКО СТИКЕРИ за Дания след проверка на долуизброените ДОКУМЕНТИ.

Въпросните е необходимо да бъдатп редставени в електронен формат (сканирани изображения с ф-ти .pdf, .gif, .jpeg, .jpg, .png, .bmp, .doc, .docx) или като цветно ксерокопие.

След извършване на проверката има технологичен срок от до 12 раб. дни за доставката на стикерите.

Документи, необходими за да получите Вашия Еко стикер за Дания от ТЕХНОТЕСТ АД

 

За товарни МПС с категория ЕВРО 4 и ЕВРО 5:

– Сканирано копие на голям регистрационент талон с попълнена графа V.9 – ЕВРО-категория.

– В случаи, където в рег. талон не е посочена ЕВРО-категория на МПС, е необходимо да бъде представено сканирано копие от сертификат за принадлежност към ЕВРО-категория.

За товарни МПС с категории ЕВРО 3 и по-ниски:

– Сканирано копие на голям регистрационент талон с попълнена графа V.9 – ЕВРО-категория.

– Сканирано копие от документ, доказващ инсталацията на одобрен ф-р за тв.ч. на МПС

– В случаи, където в рег. талон не е посочена ЕВРО-категория на МПС, е необходимо да бъде представено сканирано копие от сертификат за принадлежност към ЕВРО-категория.

Цени на Еко стикери за Дания:

 

ОписаниеЦена
Цена за 1бр. Еко стикер за Дания – важи за МПС категория N и маса над 3,5т – независимо от екологичния клас76лв без ДДС / 91.20лв с ДДС

Еко стикерът важи за товарни МПС с маса 3.5т. и нагоре.

Веднъж издаден и залепен, Еко стикерът е валиден за всички градове в Дания за неопределен период от време!

ВАЖНО! Всеки Еко стикер се издава за индивидуално МПС и влиза като такъв в системите за контрол по пътя в Дания. При преминаване през Еко зона в Дания без залепен на предното стъкло Еко стикер, или със залепен неотговарящ на истината такъв, шофьорът на МПС се наказва с глоба в размер до 5000 DKK (671 евро), а превозвачъа – до 15 000 DKK (2014 евро), като е възможно и автомобилът да бъде задържан принудително до заплащане на глобите.

Ако се нуждаете от допълнителна информация, моля не се колебайте да се свържете с нашите специалисти на следните координати

 

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

 

Ако търсите информация за Еко стикери за Германия, кликнете тук.

Ако искате да поръчате Еко стикери за достъп до Еко зоните в Австрия, кликнете тук.